(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Modelovacia coko hmota
Potřebné ingredience
Prosim, pomozete mi? hladam recept na modelovaciu coko hmotu .viem ze tu urcite nikde je - ale nemozem ho najst...
dakujem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
3. 11. 2010, 11:27
Gosha
(upraveno)
1. 1. 2010, 11:05
Andrejko tady je recept od Arielky: Modelovací čokoláda: 200 gramů čokolády 1/4 hrnku bílého kukuřičného sirupu Rozlámanou čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni, ne nad vroucí, ale horkou vodou. Udělala jsem to tak, že jsem počkala až se voda začne vařit, vypnula jsem sporák a pak tam dala čokoládu a míchala až se rozpustila. Sundala jsem ji z lázně a jestě chviličku míchala, aby malinko zchladla. Přidala jsem sirup a míchala až se všecko krásně spojilo. Čokoláda se krásně začala odlepovat od stěn. Dala jsem ji na potravin. folii a nechala vychladnout, zabalila a dala na 2 hodiny do lednice. Když se vytáhne z ledničky, tak je tuhá, stačí prohníst po kouskách v ruce a krásně se s ní pracuje. Dobře zabalená prý vydrží měsíce. Když ztvrdne moc, má se přihníst trochu kukuřičného sirupu. Při modelování se teplem z rukou bude rozpouštět, tak ji strčte do ledničky zase trošku ztuhnout. Já tento recept používám a je super! Nejlépe mi to jde s čokoládou na vaření..hodně zdaru
kamalaska
(upraveno)
1. 1. 2010, 11:12
@Gosha
dakujem
Ilonáček
(upraveno)
1. 1. 2010, 16:44
@kamalaska
místo sirupu používám tekutý med a také se s hmotou dobře pracuje
iwettt
(upraveno)
1. 1. 2010, 17:35
@Ilonáček
Toho medu dáváte stejný množství jak má být sirupu?
Ilonáček
(upraveno)
2. 1. 2010, 10:55
@iwettt
ano, ale ona hmota sama dá vědět co potřebuje, u tmavé čokolády jsem musela medu opatrně přidávat-jen po troškách, po vychladnutí se začala drolit, ale po pár kapkách se krásně spojila a úžasně se s ní pracovalo.